Menu

Social
EŞEC RĂSUNĂTOR

vlcsnap-2015-02-25-13h39m32s213   Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin s-a soldat cu un eşec răsunător. Cel puţin în judeţul Buzău, din cauza lipsei unei campanii de informare, dar și a diverselor zvonuri, părinții au refuzat să-și mai vaccineze fetițele cu vârste între 11 şi 15 ani. Nici Ministerul Sănătăţii nu s-a implicat convingător şi n-a mai trimis în teritoriu aceste vaccinuri.

De aproximativ doi ani, nicio elevă cu vârste între 11 si 15 ani din judeţul Buzău n-a mai fost vaccinată împotriva cancerului de col uterin, iar solicitările au fost aproape inexistente. Aceasta chiar dacă acest vaccin este recomandat fetelor care nu şi-au început viaţa sexuală sau celor care şi-au început de scurt timp viaţa sexuală. Nici Direcţia de Sănătate Publică Buzău nu mai are pe stoc vaccinuri împotriva cancerului de col uterin. Ministerul Sănătății a anunțat, totuşi, că, din acest an va relua campania de vaccinare. Imnunizarea ar urma să fie efectuată fetelor de 11 ani, la cererea părinţilor.

Cancerul de col uterin poate apărea la orice vârstă şi este o afecţiune care progresează lent. Tocmai din acest motiv, o modalitate de a preveni este efectuarea periodică a testului Babeş-Papanicolau. Acest test poate pune în evidenţă orice fel de schimbări care apar la nivelul colului uterin, în acest fel putând fi luate măsuri, pentru a preveni apariţia bolii. În afară de acest test, o altă metodă eficace de prevenire a cancerului de col uterin este vaccinarea.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>