Menu

Social
CONTROL LA BALASTIERE

Patronii de balastiere nu mai încalcă legea și sunt curați ca lacrima. Cel puțin asta lasă să înțeleagă reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa în urma controalelor efectuate în teren. Din cele 30 de de balastiere din județul Buzău doar două s-au ales cu sancțiuni în urma verificărilor. Potrivit statisticilor, domeniul construcțiilor au un trend ascendent, iar  afacerile cu pietriș sunt tot mai înfloritoare. 

De la începutul anului, zeci de firme din județul Buzău care au ca obiect de activitate exploatarea de pietriș din albiile și terasele cursurilor de apă au fost controlate de către inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa. În urma verificărilor, doar două balastiere au fost prinse pe picior greșit și au primit avertismente. Inspectorii verifică periodic delimitarea perimetrului de exploatare, conform autorizaţiei de gospodărirea apelor.

În judeţul Buzău, funcţionează, în prezent, 30 balastiere. Dintre acestea, 26 firme, care extrag pietriș, dețin 27 stații de spălare-sortare a agregatelor minerale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>