Menu

Social
MARINARI ROMÂNI BLOCAȚI ÎN LIBIA

Doi marinari români sunt blocaţi în Libia, la bordul unei nave sub pavilion panamez. Pe ambarcaţiune se află și 90 de migranţi, preluaţi în urma unui apel transmis de centrul de căutare şi salvare din Italia, dar pe care autorităţile libiene nu îi lasă să coboare pe uscat.

Sindicatul Liber al Navigatorilor cere Ministerului de Externe de la București să obțină repatrierea celor doi români. Ambarcaţiunea încerca să ajungă în Italia cu cei 90 de emigranţi. Aceştia au urcat pe nava Nivin care se îndrepta către Libia. Când şi-au dat seama că sunt în Libia, şi nu în Italia, emigranţii au început să devină agresivi. În portul Misurata se pare că autorităţile nu i-au lăsat pe imigranţii să coboare de pe navă. Situația este în prezent complicată pentru că nava, cu echipaj la bord și cu cele 90 de persoane considerate clandestine, nu are unde să plece.

Sindicatul Liber al Navigatorilor precizează că printre membrii echipajului sunt şi doi ofiţeri români, plecaţi printr-o firma din Constanţa. Acesta cere Ministerului Afacerilor Externe să încerce să îi repatrieze pe cei doi navigatori români din Libia. Sindicatul atrage atenţia asupra pericolelor în care pot fi implicaţi navigatorii români trimişi la muncă de unele agenţii de crewing , autorizate de Autoritatea Navală Română, pe nave care nu respectă anumite criterii privind condiţiile de muncă şi viaţă şi nu sunt acoperite de contracte colective de muncă standard.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>