Menu

Social
MĂNĂSTIRE IZOLATĂ

Situație disperată pentru maicile şi preotul de la mănăstirea Găvanu din județul Buzău. Cele 8 persoane au ramăs izolate de lume, dupa ce drumul forestier din zona a fost blocat de stâncile căzute de pe versanți, în urma seismului din județul Buzău, de la finele lunii octombrie. In prezent, accesul mai este posibil doar cu piciorul, prin pădure.

Seismul cu magnitudinea 5.8 grade pe scara Richter produs în județul Buzău, în data de 28 octombrie, a creat o serioasă problemă în comuna buzoiană Mânzălești. Maicile şi preotul de la mănăstirea Găvanu au ramas izolati, dupa ce drumul forestier ce face legătura între satul Plavățu și manastire a fost blocat de stâncile căzute de pe versanți.

Comitetul pentru Situații de Urgență Buzau a decis sa deblocheze drumul pana la manastire, prin distrugerea cu explozibili a grămezilor de bolovani. Autoritățile nu dispun insa de tehnica necesară pentru acest lucru si au cerut sprijin de la București.

Aşezată într-un peisaj pitoresc de pe Valea Slănicului, mănăstirea de lemn de la Găvanu a reprezentat dintotdeauna o atracţie pentru turisti. Schitul Găvanu a fost de la început o ctitorie călugărească, fiind întemeiat cu mult înainte de secolul al XVIII-lea – de către niste pustnici. Timp de câteva decenii – din 1959 până în 1990 – biserica de la Găvanu a fost aproape pustie, deoarece a fost desfiinţată de regimul comunist.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>