Menu

Social
CUTREMUR SIMULAT

A sunat sirena de alarmă, în această dimineață, la Școala gimnazială „Dionisie Romano” din Buzău. Sute de copii au fost evacuați de urgență după ce un sesism a zguduit clădirea școlii. Este vorba, din fericire, doar despre scenariul unui exercițiu pus la cale de ISU Buzău.

Alarma care anunța cutremurul a sunat în timp ce elevii Școlii „Dionisie Romano” se aflau la orele de curs. În câteva secunde, toții elevii din școală s-au adăpostit sub bănci. Apoi, după ce seismul s-a oprit, doi câte doi, însoțiți de dascăli, copiii s-au deplasat în curtea școlii. Ajunşi în curtea şcolii, copiilor li s-a explicat de către profesori că au luat parte la o simulare de cutremur. Cu acest prilej, elevii au putut să admire tehnica de intervenție folosită de pompieri în caz de urgențe, în cadrul unei expoziții.

Ultimul cutremur puternic resimțit de populație în mai multe zone ale țării s-a produs pe 28 octombrie. Seismul a avut magnitudinea 5,8 pe scara Richter și s-a produs în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 150 de km.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>