Menu

Social
ALARMĂ FALSĂ CU BOMBĂ

Ziua de marți, 13 a fost cu ghinion pentru autoritățile din Prahova. Aseară, după ora 20.00 un telefon la 112 anunță un atentat cu bombă la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și  la un hypermarket din zona de nord a orașului. Echipele de intervenție au ajuns imediat în zonele vizate de alertă. Au fost evacuate persoane, iar genistii au scotocit fiecare colț, pentru a da de urma explozibilului. A fost adus și un câine de urmărire, însă din fericire la final s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

A fost mobilizare generală la Ploiești, după ce un apel la 112 anunță două atentate cu bombă. Unul la un hypermarket din zona de nord a orașului, iar altul la Spitalul Județean de Urgență. Autoritățile au evacuat din centrul comercial 150 de persoane, iar apoi au început căutările. În același timp forțele de intervenție erau în alertă și la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Genistii au scotocit la interior fiecare încăpere a unității medicale, pentru a vedea dacă alarma este sau nu, falsă. Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova și-a trimis forțe la fața locului. Au montat în vecinătatea unității medicale un post medical avansat, cu o capacitate de 60 de paturi, în cazul în care se impunea evacuarea pacienților.

După mai bine de patru ore de căutări amănunțite cu toții au răsuflat ușurați. Oamenii legii au deschis un dosar penal conform legii 535/2004, ce face referire la prevenirea și combaterea terorismului. Acum va fi căutată și persoana care a făcut gluma ce a pus pe jar autoritățile din întreg orașul.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>