Menu

Social
PROIECT PENTRU MIȘCARE

Eveniment internațional găzduit în aceste zile de Rm Sărat. Este vorba despre proiectul „Sport For Women In Urban Places”, în cadrul căruia specialiști din domeniul sportului și dezvoltării comunitare, din șapte state europene, vor încerca să stimuleze implicarea activă a femeilor în activitățile sportive.

Găzduit de Rm Sărat și coordonat de Asociația ALDA din Strasbourg, Franța, proiectul „Sport For Women In Urban Places” implică 18 reprezentanți din 7 state europene, specialiști din domeniul sportului și dezvoltării comunitare. Proiectul își propune creșterea gradului de implicare a femeilor în activitățile sportive. În acest sens, participanții au elaborat un chestionar prin care încearcă să descopere motivele nepracticarii sportului.

Proiectul este adresat exclusiv femeilor, deoarece acestea practică extrem de puțin sport, în comparație cu bărbații. Reprezentanții statelor europene prezenți la Rm Sărat au fost nerabadatori să ajungă în România și să cunoască orașul care găzduiește acest proiect.

Organizatorii din Rm Sărat consideră acest proiect o adevărată provocare, atât pentru oraș cât și pentru locuitorii săi. Începând cu luna decembrie, a acestui an, reprezentații proiectului din Rm Sărat, vor implementa, în cadrul unui club informal, o agendă de activități pentru femeile care își doresc să ofere propriul exemplu în practicarea sportului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>