Menu

Social
SOLICITĂ DESPĂGUBIRI PENTRU PESTĂ

Și Buzăul intră în rândul județelor care solicită despăgubiri din cauza pestei porcine. Două familii din localitatea Amara, acolo unde a fost descoperit penultimul focar de pesta porcină au depus dosare prin care cer bani de la stat. În judeţul Buzău, în acest moment, sunt confirmate 6 focare de pestă porcină africană. Cele mai multe focare sunt în județele Tulcea și Brăila.

Fermierii  care şi-au pierdut animalele din cauza pestei porcine africane pot solicita ajutor de stat, dacă porcii aveau sub greutatea standard de 100 kilograme, la momentul sacrificării. Banii pentru despăgubiri sunt alocați din bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin Direcțiile Sanitar-Veterinare.

Pentru obţinerea ajutorului de stat, beneficiarii trebuie să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene, o solicitare însoţită de mai multe  documente justificative. În judeţul Buzău, în ultimele două luni, au fost depistate șase focare de pestă porcină africană: câte unul în Pănătău, Lunca-Pătârlagele, Puieşti, Beceni și două focare în satul Amara.

Epidemia de pestă porcină africană face ravagii la nivel național. Ultimul bilanţ al epidemiei arată că sunt afectate 276 de localităţi din 17 judeţe, fiind depistate peste 1000 de focare. În total au fost eliminaţi aproape 357.000 de porci afectaţi de boală. Până la data de 1 noiembrie, la nivel național au fost despăgubiţi peste 7.700 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de aproape 190.000.000 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>