Menu

Social
DRUMARI PREGĂTIȚI DE ZĂPADĂ

masini-deszapezireCompania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este pregătită pentru sezonul de iarnă. Compania are semnate toate contractele necesare acţiunilor de deszăpezire, precum şi toate stocurile de materiale ce vor fi utilizate în aceste acţiuni. În prezent, drumarii desfăşoară acţiuni specifice sezonului de iarnă pe anumite sectoare de pe Transalpina.

În România au apărut primele ninsori, iar autoritățile se declară pregătite să intervină în acțiuni specifice sezonului rece. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că are semnate toate contractele necesare acţiunilor de deszăpezire, precum şi toate stocurile de materiale ce vor fi utilizate în aceste acţiuni. Astfel, în acest moment, CNAIR are în bazele din toată ţara peste 193.000 tone sare, 511 tone nisip, 433 tone clorură de calciu şi 54 tone de produs ecologic.

De asemenea, în bazele Companiei în prezent sunt peste 1400 de utilaje care pot acţiona în orice moment în acţiuni specifice sezonului de iarnă. În caz de nevoie, pot fi mobilizate până la 2 300 de utilaje care să acţioneze pe autostrăzile şi drumurile naţionale la nivelul întregii ţări.

În prezent, drumarii desfăşoară acţiuni specifice sezonului de iarnă pe anumite sectoare de pe Transalpina. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, ieri, o informare de răcire a vremii, valabilă în majoritatea regiunilor, începând din această dimineață şi până duminică la prânz.

În zonele montane va ninge şi vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada. De asemenea, în regiunile estice, sudice şi centrale se vor semnala precipitaţii slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviţă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>