Menu

Social
FENOMENUL „ZOMBIE”

Drogurile necunoscute apărute pe piaţa din România afectează din ce în ce mai mulţi tineri. Fenomenul „Zombie” aşa cum a fost numit a devenit popular printre numeroși tineri. Aceste prafuri vin în special din Spania, China şi India şi sunt comercializate preponderent în partea de sud-est a ţării. Medicii specialiști sunt de părare că sunt foarte mulți consumatori de etnobatnice,  dar care nu ajung la Unitatea de Primiri Urgentă. 

Apar tot mai multe înregistrări video cu tineri cu un comportament ciudat pe stradă, care par fără control și abia se mai țin pe picioare, se mișcă fără o direcție clară, iar dacă îi privești cu atenție îți dai seama că sunt într-o altă lume, care nu are nicio legătură cu realitatea. Sunt consumatori de prafuri cu efecte halucinogene, din clasa drogurilor. Așa numitul drog “Zombie” a devenit un fenomen și face tot mai multe victime în România. Medicii specialiști sunt de părare că sunt foarte mulți consumatori dar nu sunt identificați pentru că nu se prezintă la spital. Simptomele pe care le manifestă consumatorii pot porni de la confuzie până la nebunie, în funcţie de dozaj şi nivelul de toleranţă al consumatorului, inducând stări de paranoia, anxietate, atacuri de panică şi episoade psihotice . Din păcate, nu există un antidot pentru aceste substanțe interzise.

În ultimul timp, în special sud-estul țării a devenit o piață de desfacere pentru droguri necunoscute, provenite din Spania, China și India. Din păcate, legea privind interzicerea drogurilor de sinteză nu a reglementat și comercializarea acestora pe net. Așa că, pe în mediul online, sub aparența sărurilor de baie sau a unor produse pentru plante, aceste substanțe se comercializează în continuare. Acesta, chiar dacă pot fi ucigătoare, sunt foarte ieftine și ușor accesibile.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>