Menu

Social
CONDUS PE ULTIMUL DRUM

Au fost ultimele aplauze și sunete de fanfară pentru Romeo Tălmaciu, celebru profesor de muzică din Vaslui. Fondatorul trupei Rotaria a fost condus pe ultimul drum. Alături i-au fost și elevi pe care i-a învățat să cânte la instrumente. Cu lacrimi în ochi, aceștia și-au luat rămas bun de la cel care a fost mai mult decât un dascăl pentru ei. A fost un prieten și un mentor desăvârșit

Au fost momente grele la Vaslui. Profesorul Tălmaciu a fost condus pe ultimul drum de peste o mie de oameni. Printre ei membrii familiei, colegii dar și actualii și foștii elevi pe care i-a învățat să cânte la instrumente. Romeo Tălmaciu iubea muzica și copiii. Acesta îi aduna pe cei mici din  cele mai sărace localități din Vaslui, îi scotea din sărăcie și îi învăța să cânte la instrumente , spunându-le că așa nu vor răbda niciodată de foame. Cortegiul funerar a oprit în fața Palatului Copiilor, locul în care profesorul și-a desfășurat ani la rând activitatea. Acolo a fost ultima reprezentație susținuta chiar de elevii săi.

Momente emoționante au fost și la biserică. În clipa în care sicriul a fost scos din capelă, cinci suflători au ținut un recital în memoria profesorului. Soția, răpusă de durere a leșinat și a avut nevoie de  îngrijiri medicale.

Profesorul Romeo Tălmaciu a murit la vârsta de 62 de ani în urmă unui accident vascular suferit chiar în sala de repetiții. El a pus bazele  formației Rotaria, un grup instrumental de fanfară, primul de acest gen de după revoluție. A învățat mii de copii să cânte, mulți dintre ei  având astăzi cariere de succes, atât în țară, cât și în străinătate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>