Menu

Social
CĂLUGĂRUL DISPĂRUT, GĂSIT ÎN GERMANIA

Preotul Hrisostom Filipescu, egumenul schitului de la Ţibucani, județul Neamț a fost găsit în viață, după ce a dispărut în urmă cu două săptămâni. El s-ar afla în Germania, însă nu vrea să intre în legătură cu niciun cunoscut sau rudă. Părintele este într-un fel de centru de deținere, unde va rămâne până se lămuresc autoritățile germane în privința motivelor pentru care era dat în urmărire.

Părintele Hrisostom Filipescu a plecat de la schit în după-amiaza zilei de 28 octombrie și ar fi trebuit să ajungă la București, unde avea niște treburi de rezolvat, legate de școala doctorală. Brusc, și-a schimbat intențiile și a părăsit țara. Mașina lui a fost găsită în aeroportul din Bacău, semn că și-a plănuit plecarea.

Motivul dispariţiei preotului rămâne încă nedesluşit. Anumite surse spun însă că el ar fi plecat din țară în urma presiunilor la care a fost supus de mai multe persoane din Biserică și după ce a aflat că urma să fie declarat nebun. Este foarte posibil ca Hrisostom să revină în țară după ce va obține un certificat de la o instituție medicală din Occident prin care va demonstra că este în deplinătatea facultăților mintale, demontând astfel scenariul cu pierderea minitilor care a mai fost aplicat și în cazul altor preoți care au deranjat.

Dispariţia preotului Hrisostom Filipescu a pus pe jar enoriaşii Schitului Ţibucani. La mijlocul săptămânii trecute oamenii legii din Neamţ au fost înştiinţaţi telefonic de colegii lor din Germania, că persoana dată în urmărire a fost identificată şi că a fost cazată într-un centru.

Preot, psiholog clinician şi psihoterapeut, autor al unor cărţi de succes, acesta tocmai fusese ridicat în rang de protosinghel pe 26 octombrie în cadrul unei ceremonii religioase oficiate chiar de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>