Menu

Social
FURTUNĂ PE MARE

Iarna timpurie începe să își arate colții și la malul mării. Astăzi în larg a fost furtună iar vântul a suflat cu peste 75 de kilometri la oră. Suficient cât să determine autoritățile să închidă toate porturile. Iar traficul pe canalul Dunăre Marea-Neagră a fost și el oprit.

Toate porturile la Marea Neagră au fost închise de azi noapte, după ce vântul a început să bată cu rafale care ating și 75 de km/h. Pericolul cel mare vine de la valurile uriașe care pot smulge ancorele navelor de pe fundul mării. În astfel de condiții, vapoarele ar fi la voia furtunii care le-ar izbi imediat de stâncile de la țărm și le-ar scufunda în câteva minute. De aceea marinarii sunt cu ochii în 4 și dacă văd că vaporul își schimbă poziția fie și cu câțiva metri dau alarma și se depărtează imediat în larg.

Iar dacă pentru autorități vântul a fost cea mai mare problemă, pentru constănțeni spectacolul oferit de marea învolburată a fost motivul perfect să iasă din case și să o admire. Din păcate veștile nu sunt bune deloc pentru zilele următoare. Deși se oprește ploaia , vântul va conținua să sufle iar temperaturile vor scădea până la 5 grade celsius.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>