Menu

Social
PRIMA ZĂPADĂ, PRIMELE PROBLEME

Prima zăpadă, primele probleme în județul Buzău. Zăpada şi rafalele de vânt au lăsat fără curent electric sute de abonați din localitățile Tisău și Rubla. Cei mai nepregătiți au fost șoferii care nu și-au dotat mașnile cu anvelope de iarnă, iar incidentele n-au întarziat să apară. Din fericire, n-au fost drumuri blocate, iar utilajele de deszăpezire au acționat, împrăștiind peste 250 tone de material antiderapant. 

În județul Buzău, ninsoarea și viscolulul și-au făcut apariția încă de la miezul nopții. Din cauza rafalelor de vânt, care s-au întețit înspre dimineață, peste o mie de abonaţi din localitățile buzoiene Valea Sălciilor, Leiculeşti şi Tisău dar şi 300 de abonaţi din Rubla au rămas câteva ore bune fără energie electrică.

Prima ninsoare, i-a prins nepregățiți pe unii șoferi, care au derapat și au îngreunat sau au blocat circulația. Drumarii au acționat pe toate drumurile naționale din județ cu un număr de 26 de utilaje de deszăpezire, care au împrăștiat peste 250 de tone de material antiderapant.

Șoferii prinși la volan fãrã sã fie echipați corespunzãtor, în condițiile unui carosabil acoperit cu zãpadã sau polei, riscã amenzi cuprinse între 1300 și 2900 de lei și ridicarea certificatului de înmatriculare, în vederea suspendãrii. Potrivit unei avertizări meteo emise încă de ieri de Administrația Națională de Meteorologie, 32 de județe ale României, plus Capitala, se află sub atenționare de tip Cod galben de ninsori, lapoviţă, ploi şi intensificări ale vântului până astăzi la ora 22.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>