Menu

Social
IARNA, SPAIMA ȘOFERILOR

A venit iarna şi odată cu ea bătăile de cap inerente pentru şoferii care hotărăsc să se urce la volan. Neînlocuirea pneurilor de vară cu cele de iarnă presupune amenzi foarte mari. Totodată, în cazul în care şoferii ale căror maşini nu au fost echipate corespunzător sunt implicați în accidente, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri.

Primii fulgi de nea i-au luat prin surprindere, la începutul săptămânii, pe mulți șoferi din România, care sperau că zăpada să mai întârzie măcar până în decembrie. Ghinion, întrucât legea spune clar când autoturismele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă.

Polițiștii anunță că dacă descoperă în trafic șoferi care nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, vor aplica amenzi usturătoare, dar vor reține și talonul autovehiculului. O noutate față de anii trecuți este că amenda se poate plăti la jumătate din valoarea ei în termen de 15 zile, și nu in maximum 48 de ore, ca până acum.

Totodată, șoferii de autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone au o obligație în plus atunci când șoseaua este acoperită cu zăpadă sau polei. Anvelopele de iarnă sunt necesare şi din alt punct de vedere, nu doar pentru siguranța participanților la trafic. Astfel, în cazul în care şoferii ale căror maşini nu au fost echipate corespunzător sunt implicați în accidente, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>