Menu

Social
VÂNDUȚI PE INTERNET

Porcul de Crăciun e deja vedetă pe Internet. Cum sărbătorile se apropie, dar și pentru că târgurile de animale au fost închise din cauza pestei, vânzătorii își vând marfa pe site-uri. Pe internet au apărut deja nenumărate anunțuri cu porci de vânzare pentru Crăciun. Prețurile propuse sunt negociabile: între 12 lei și 14 lei  kilogramul, în viu, mai mari față de anii trecuți.

Pentru că nu mai sunt de vânzare în târguri, din cauza pestei, porcii se vând acum pe Internet. Cu un simplu click, cumpărătorul poate găsi grasunul pe care să-l transforme în sarmale, caltaboși și cârnați. La Buzău, cele mai multe anunțuri de vânzare postate pe internet provin din localitățile Vadu Pașii, Smeeni, Pietroasele și Pogoanele. Prețurile propuse sunt negociabile: 12 lei-14 lei kilogramul, în viu, în funcție de greutate, dar și de numărul de porci pe care clientul vrea să-l cumpere.

Fără să se gândească la pericolul răspandirii pestei porcine, unii vânzători recunosc că nu le-au făcut grasunilor niciun test înainte de a-i vinde. Ei garantează însă că porcii lor sunt sănătoși. În județul Buzău, sunt 6 focare de pestă porcină active iar toate târgurile de animale sunt închise din cauza acestui virus, încă din luna iulie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>