Menu

Social
PETARDE ILEGALE

Mai este destul timp până la sărbătorile de iarnă însă comercianții de petarde și artificii își fac deja provizii. Grăbiți sunt și polițiștii care au demarat controale în toată țara. La Buzău, oamenii legii au depistat un bărbat care deținea peste 2.000 de petarde, din categoria celor interzise. Polițiștii i-au întocmit dosar penal și i-au confiscat marfa: un geamantan burdușit cu petarde și alte material pirotehnice.

Comercianții de petarde și artificii din județul Buzău nu mai au răbdare, chiar dacă până la sărbătorile de iarnă mai este o lună. Mulți se aprovizionează din timp, uneori încălcând legea. Nici polițiștii nu stau cu mâinile în san și au început deja să efectueze controale. În acest weekend, ei au descoperit un bărbat din localitatea Boldu care deținea un geamantan plin cu materiale pirotehnice interzise de lege.

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului iar cele peste 2000 de petarde au fost confiscate. Polițiștii anunță că deținerea și comercializarea materialelor pirotehnice considerate de risc este interzisă iar sancțiunile sunt usturătoare.

Polițiștii vor conținua controalele la sediul societăților comerciale care vând articole pirotehnice, dar și în piețe, acolo unde există indivizi care vând petarde pe sub mână.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>