Menu

Social
FAȚĂ-N FAȚĂ CU ZIMBRUL

zimbruUn zimbru mascul în libertate din Parcul Natural Vânători Neamț a fost suprins în imagini în toată splendoarea lui, înconjurat de un peisaj de poveste. Parcul din Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate.

Tăcut și impunător! Așa a fost surprins unul dintre zimbrii care se află în libertate în Parcul Natural Vânători din Neamț. Nestingherit de prezența celui care îl filmează, masivul animal pare că se bucură, în felul lui, de tot acest peisaj de iarnă. Zimbrul mascul este unul dintre cele 38 de exemplare, aflate în libertate în parcul natural din Neamț, zonă unde primele exemplare au fost eliberate în natură, în urmă cu 6 ani.

Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. În semilibertate se află alte 13 exemplare de zimbru și 3 viței născuți anul trecut, iar în captivitate alte 7 exemplare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>