Menu

Social
BANI PENTRU ÎNCHISORI

Este certitudine! Guvernul va construi două închisori moderne în județele Buzău și Prahova. Ieri, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a anunţat că a aprobat un împrumut de 177 milioane de euro Guvernului României pentru construcţia celor două penitenciare,  din comunele Unguriu și Berceni.

Cele două închisori, din judeţele Buzău și Prahova, vor fi construite, după ce Guvernul a primit un împrumut în valoare de 177 de milioane de euro pentru construirea de noi spaţii pentru consolidarea sistemului penitenciar şi pentru îmbunătățirea condiţiilor de detenţie. Anunțul a fost făcut zilele trecute, de către Administrația Națională a Penitenciarelor. Cele două închisori se vor construi la Unguriu și Berceni și vor avea un regim semi-deschis. Vestea că la Unguriu se fac noi pași pentru construirea unui penitenciar modern l-a bucurat pe primarul comunei buzoiene.

Pentru construirea închisorii de la Unguriu, din judetul Buzău, terenul pe care au funcţionat cele trei unităţi militare, foste depozite chimice, a trecut din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în noiembrie 2017. Patrimoniul celor trei foste unitati militare de la Unguriu, desfiinţate de Ministerul Apărării în urmă cu 16 ani, cuprinde circa 15 hectare de teren şi nu mai puţin de 17 clădiri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>