Menu

Social
LECȚIE DE ONESTITATE

Lecție de educație și onestitate oferită de doi elevi de 13 ani din Rm Sărat. Copiii au găsit pe stradă un teanc de bani, dar nu s-au gândit nicio clipă să și-i însușească. Ei au mers direct la Poliția Locală și le-au predat oamenilor legii întrega sumă. Gestul lor i-a impresionat nu doar pe bărbatul care pierduse banii, ci și pe polițiști și pe colegii copiilor.

Cei doi copii de 13 ani, ambii elevi la Școala Gimnazială Vasile Cristoforeanu din Rm Sărat se aflau în centrul orașului când au zărit teancul de bani pe stradă. Încă nu era ora 18.00, dar se întunecase afară. Nu s-au gândit însă nicio clipă să profite de întuneric și să plece cu banii. S-au dus direct la sediul Poliției Locale și le-au predat oamenilor legii întrega sumă găsită pe stradă. Copiii spun că nu s-au gândit nicio clipă să păstreze teancul de bani, pentru că au învățat că nu este bine să te bucuri de bunurile altcuiva.

În urma verificărilor, polițiștii locali din Rm Sărat au identificat persoana care pierduse banii. Este vorba despre un bărbat din localitatea buzoiană Boldu. Gestul copiilor i-a impresionat nu doar pe polițiști, ci și pe colegii lor dar și pe dascălii școlii.

Bărbatul care a pierdut banii în Rm Sărat a intrat astăzi în posesia sumei. El le-a mulțumit din suflet copiilor pentru gestul lor frumos.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>