Menu

Social
MARATON PESTE CARPAȚI

Doi militari din județul Galați refac traseul de 550 de kilometri parcurs de Regimentul 11 Dorobanţi Siret care, acum un secol, a plecat spre Alba Iulia ca sa elibereze Transilvania de sub regimul austro-ungar. Cei doi miltari care au pornit în Maratonul Unirii au trecut și prin județul Buzău, unde au fost întâminați de oficialități locale.

vlcsnap-2018-11-21-19h28m49s370Fruntaşul Alexandru Vlasie, din cadrul Batalionului 300 Infanterie „Sf. Andrei”, şi plutonierul major Cristian Onofrei, din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi vor alerga timp de două săptămâni, pe un traseu care va însuma aproximativ 500 de km.  Punctul de plecare pentru maraton a fost pe 17 noiembrie, din faţa Prefecturii Galaţi, iar punctul de final va fi stabilit în localitatea Alba Iulia, cu ocazia desfăşurării ceremonialului militar de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire.

Maratoniştii au ajuns luni la sediul Detaşamentului 4 Jandarmi Râmnicu Sărat, unde au înnoptat. După ce şi-au recăpătat energia, jandarmii Cristi şi Alex au pornit a doua zi către Garnizoana Buzău, spre sediul Jandarmeriei Buzău. În spirit de solidaritate, 30 de militari, poliţişti şi jandarmi buzoieni au alergat alături de cei doi până la ieşirea din municipiu spre Brașov.

Proiectul „Maratonul Unirii” este organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi. Evenimentul doreşte să marcheze Marea Unire, printr-o acţiune sportivă, de maraton, desfăşurată pe traseul prin care, în 1916, Regimentul 11 Dorobanţi – Siret a pătruns în Ardeal şi a înaintat pentru eliberarea pământului românesc de sub ocupația austro-ungară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>