Menu

Social
SE VOR SALVATORI CU DIPLOMĂ

Se caută salvamari pentru litoral ! Studenții și șomerii curajoși care știu să înoate sunt ajutați să devină salvatori cu diplomă. Orice piscină este obligată să angajeze unul, iar la vară vor fi multe locuri disponibile și pe litoral.

Deși în toată țara ar fi nevoie de mii de salvamari, puțini români sunt calificați în această meserie. Pentru sezonul următor, pe litoral este nevoie de câteva sute de salvamari profesionişti. Cum în ţară prea puţini au o astfel de calificare, la Constanța sunt organizate cursuri gratuite. Fac lecții teoretice și apoi zilnic sunt aruncați în bazinul de înot.

După câteva zile de lecții introductive, viitorii salvamari intră cu adevărat „în pâine” : scoaterea unui turist leșinat din piscină este cea mai ușoară dintre sarcinile pe care le vor avea de înfruntat. Deși la școala de salvamari sunt acceptați orice începători, cel mai adesea se înscriu tineri care au mai practicat înotul. Potrivit unei hotărâri de Guvern din 2007, hotelurile, SPA-urile şi centrele de relaxare care au piscine sunt obligate să angajeze salvamari. Aceştia trebuie să ştie să acorde primul ajutor şi să facă resuscitare cardio-respiratorie.

Salvamarii sunt plătiţi în funcţie de vechime şi orele de muncă. Salariul pleacă de la 2.500 de lei şi poate ajunge şi la 4.000.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>