Menu

Social
INVITAȚI PENTRU CLARIFICĂRI

Au fost controlați prin satelit și sunt chemați la centrele Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură pentru a da unele explicații. Este vorba de peste 2000 de fermieri din județul Buzău incluși în eșantionul de control dupa ce au depus cereri de subventii. Ei trebuie sa dea anumite lamuriri dupa ce controalele au scos la iveală unele neconformități.

Unii fermieri din județul Buzău vor mai avea de așteptat până primesc subvențiile deoarece au fost incluși în eșantionul de control prin teledetecție. Este vorba despre un eşantion de control care in acest an cuprinde aproape 3800 de fermieri buzoieni. Din aceștia peste 2000 de agricultori vor fi invitați la centrele APIA, să facă unele clarificări după ce controalele au scos la iveală unele neconformități.

Reprezentantii Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură spun ca fermierii isi vor primi subventiile cu atat mai repede cu cat se prezinta mai rapid la centrel APIA si vor lamuri neclaritatile. In general, cele mai frecvente nereguli constatate in timpul controalelor sunt erorile de amplasare. La Buzău plata subvenţiilor pentru fermieri a început pe 16 octombrie, iar de atunci au primit bani în conturi aproape 14.000 de agricultori.

APIA alege în fiecare an un alt eşantion de suprafaţă şi fermieri pentru a fi verificat: fie prin control la faţa locului, fie prin teledetecţie. Teledetecţia este o tehnologie de obţinere a  informaţiilor privind suprafaţa terestră de la distanţă, fără  a intra în contact cu aceasta, prin utilizarea aparaturii ce  foloseşte radiaţia electromagnetică.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>