Menu

Administrativ
COMASARE CU SCANDAL

Comasarea a două unități de învățământ din municipiul Buzău provoacă scandal. Este vorba despre Şcoala “Grigore Baştan” care ar urma să fie desființată pentru a fi comasată cu Şcoala gimnazială “Ion Creangă”. Decizia aparține primarului Constantin Toma și este contestată vehement de liderii sindicali deoarece presupune și unele restructuri de posturi. Sindicaliștii din învățământ spun că această comasare duce și la încurajarea abadonului școlar.

Reprezentanții Sindicatului din Invățământul Preuniversitar  Buzău au purtat astăzi discuții aprinse cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma în încercarea de a-l convinge să renunțe la desființarea fostei Şcoli nr. 6, actuală “Grigore Baştan”. Aceasta în condițiile în care Școala numărul 6 învață mulți elevi sărmani, unii de etnie rromă, care odată cu această măsură vor amandona școală.

La fosta Şcoală nr. 6  din Buzău sunt înscrişi aproape 380 de copii iar la cu Şcoala gimnazială “Ion Creangă” peste 440 de elevi. Cum limita de comsare este de 300 de elevi pe fiecare unitate de învățământ, această comasare va duce și la unele restructurari de personal.

În locul școlii numărul 6, ar urma să fie mutată grădință cu Program Prelungit nr 3, care se află în centrul orașului Buzău,  unde Primăria plătește chirie pentru spațiu. Liderii sindicali afirmă că în situatia acestei grădinițe se află însă și altele, pentru care municipalitatea achită chirii și mai mari.

Politica de comasare a unor şcoli din municipiul Buzău a fost lansată în acest an de primarul orașului, Constantin Toma, cu scopul reducerii de cheltuieli. Edilul are în plan și comasarea Liceului Costin Neniţescu cu Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii, restructurare ce ar urma să fie realizată începand cu anul şcolar următor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>