Menu

Social
VICTIMĂ A FRIGULUI

Un bărbat de 61 de ani din Iași, victimă a frigului din ultimele zile. El a fost găsit pe stradă în şoc hipotermic și dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon. După mai multe ore de resuscitare , medicii au fost nevoiți să constate decesul. În ultima săptămână la spitalul din Iași au ajuns 11 persoane aflate în stare de hipotermie.

Medicii de la spitalul Sf . Spiridon spun că bărbatul de 61 de ani a fost adus cu temperatură corporală de 21 grade. Pacientul a fost ridicat de pe stradă după ce a suferit un stop cardiac. Din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare efectuate timp de mai multe ore, iar în cele din urmă a fost declarat decesul. Imediat a fost anunţată Poliţia şi Medicina Legală, el fiind identificat de poliţişti în baza informaţiilor obţinute cu ajutorul Codului Numeric Personal.

În ultimele 9 zile, la UPU de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi au fost aduse 11 persoane aflate în stare de şoc hipotermic, bărbatul de 61 de ani fiind în starea cea mai gravă.

Municipalitatea ieşeană face apel la populaţie să sune la serviciul de urgenţă 112, dacă observă persoane fără adăpost în spaţii deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, un număr de 30 de astfel de persoane fiind internate deja la un centru amenajat în acest sens.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>