Menu

Social
SCHIMBĂRI PRIVIND VÂNZAREA BENZINEI

benzinarieNoi schimbări privind vânzarea benzinei la pompă, de la 1 ianuarie 2019. Astfel, furnizorii de carburanți vor comercializa benzină cu un conținut de biocarburant de minimum 8% din totalul volumului comercializat către consumatorii finali într-un an calendaristic.

Potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților furnizorii de carburanți vor comercializa benzină cu un conținut de biocarburant de minimum 8% și nu 4,5% cât este în prezent. Prevederile se aplică carburanților utilizați pentru propulsia autovehiculelor rutiere, utilajelor mobile nerutiere inclusiv a tractoarelor agricole și forestiere, navelor de navigație interioară și ambarcațiunilor de agreement, atunci când nu sunt pe mare.

În cazul în care conţinutul de etanol din benzină depăşeşte valoarea de 5% din volum pe etichetă se va include şi următorul text de avertizare: “Atenţie! Verificaţi compatibilitatea motorului autovehiculului dumneavoastră cu acest amestec de carburant”. De asemenea, dacă în cadrul tipului de amestec există aditivi metalici, se va include şi următorul text de avertizare: “Atenţie! Amestecul de carburant conţine aditivi metalici “.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>