Menu

Social
SUBVENȚII ÎN FUNCȚIE DE ANIMALE

Crescătorii de vaci mai au de așteaptat pană primesc banii de subvenții. Deocamdata, doar crescătorii de oi și capre, beneficiari ai sprijinului cuplat, au intrat în plată. Termenul limită de plata a subventiilor pentru ultimii crescătorii de animale este 30 noiembrie, iar sprijinul financiar este acordata în lei.

Pentru a nu se mai repeta greșeala de anul trecut, când crescătorilor de vaci li s-a acordat un avans din sprijinul cuplat calculat greșit, anul acesta, APIA acorda esalonat subventiile. Astfel, primii beneficiari ai sprijinului financiar sunt crescatorii de oi si capre, urmand ca fermierii care detin vaci sa primeasca subventii ulterior. La Buzau, sunt in aceasta situatia 3800 de crescătorii de vaci. Totusi, incepand cu 16 octombrie, crescătorii de vaci care exploatează și teren agricol au primit un avans de 70% din schemele de plată pe suprafață pe care le-au accesat.

Anul trecut, suma alocată la nivel national pentru plata sprijinului cuplat pentru oi și capre a fost de 48,5 milioane de euro. Anul acesta, bugetul stabilit de Minsterului Agriculturii este de 56,1 milioane de euro, cu aproape 7 milioane de euro mai mult decat in 2017. Nu mai putin adevarat este ca și numărul ovinelor pentru care s-au solicitat subventii a crescut la aproximativ 3 milioane de capete.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>