Menu

Social
PRIMUL MISTREȚ CU PESTĂ

Primul caz de pestă porcină africană la mistreţ din Romania a fost confirmat, în judeţul Buzău. Animalul a fost găsit de un barbat la o distanţă de aproximativ un kilometru de un alt focar confirmat la porci domestici în localitatea Beceni. In ultimele trei luni, in judeţul Buzău, au fost confirmate 7 focare de pestă porcină africană. 

Județul Buzău nu scapa de pesta porcină. Un nou caz a fost descoperit, de data aceasta la un porc mistreț, la o distanţă de aproximativ un kilometru de un alt focar, în zona satului Mărgăriţi, din comuna Beceni. Zona infectată cuprinde peste 20 de localităţi de pe o rază de 8 kilometri în jurul locului în care a fost descoperit cadavrul mistretului. Ca o prima masura, in zona infectată vor fi vânaţi toti porcii mistreţi. Vanatorii reclama insa faptul că sunt prea puțini angajați ca să îndeplinnească acestă misiune.

În judeţul Buzău au fost confirmate în ultimele trei luni şapte focare de pestă porcină africană.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>