Menu

Social
ÎN PRAGUL REVOLTEI

Mai multe familii de pe o stradă din municipiul Buzău sunt în pragul unei revolte. Oamenii sunt supărați pe firma care le-a racordat gospodăriile la rețeaua de gaze şi care întârzie să pună instalațiile în funcțiune. Peste 50 de persoane, între care și mulți copii, care îndură frigul, au de gând să picheteze Primăria Buzău și Prefectura pentru a determina autoritățile să ia legătura cu reprezentanții firmei.

Un număr de zece gospodării de pe strada Stadionului, capătul cartierului buzoian Micro 14, au fost branşate, în această vară, la rețeaua de gaze, de către o firmă agreată de furnizorul de gaze. După ce au realizat instalațiile de gaze, proprietarii și-au dărâmat sobele și au montat centrale, convinși că vor primi gaze până la sosirea iernii.

Cei peste 50 de locatari de pe bulevardul Stadionului, beneficiari ai branșamentelor la rețeaua de gaze, au așteptat mult și bine pornirea furnizării gazelor. În această perioadă rece, locatarii celor zece gospodării din cartierul Micro 14 iși încălzesc locuințele, fie cu gaze de la butelie, fie cu calorifere electrice cumpărate de nevoie. Oamenii susțin că fac des solicitări către firma care le-a realizat instalațiile de gaze din locuințe, chiar și către furnizorul de gaze, însă nu primesc decât promisiuni.

Cele zece familii care îndură frigul vor să picheteze sediile unor instituții publice, pentru a cere ajutor. Ei au fost sfătuiți de autorități să depună sesizări la OPC și ANRE. Firma incriminată spune că partea ei de contract a fost încheiată, iar taraganarile ar veni de la furnizorul de gaze, care încă analizează dosarele noilor abonați.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>