Menu

Social
NĂSTASE ȘI ARGĂSEALA, CETĂȚENI DE ONOARE

Fostul mare tenismen Ilie Năstase și președintele FCSB Valeriu Argăseală vor deveni cetățeni de onoare ai județului Buzău. Cei doi vor primi distincțiile în cadrul unei ceremonii organizate de Consiliul Județean Buzău pe 6 decembrie. Autoritățile afirmă că cele două personalități sportive au puternice legături familiale cu județul Buzău.

De Sfântul Nicolae, fostul tenismen Ilie Năstase va primi  titlul de cetăţean de onoare al județului Buzău. Familia Năstase are rădăcini de câteva sute de ani în satul buzoian Sălcioara, locul unde s-a născut și tatăl tenismanului, Gheorghe. După încheierea celui de-al doilea război mondial, Gheorghe Năstase s-a angajat pe post de gardian pe mașina de tezaur a Băncii Naționale, Sucursala Râmnicu Sărat, pe atunci reședința de județ, iar în scurt timp a fost promovat la sediul Băncii Centrale din București. De asemenea, străbunicul lui Ilie Năstase a fost, la începutul secolului, primar al comunei buzoiene Ghergheasa. De altfel, în 2002, și Consilul Local Ghergheasa i-a conferit lui Ilie Năstase titlul de cetățean de onoare al comunei. Ilie Năstase a mai primit un titlu de cetătean de onoare din partea Primăriei Craiova, în 2007.

Tot pe 6 decembrie, și președintele FCSB, Valeriu Argăseală va primi titlul de cetățean de onoare al județului Buzău. Argăseală  s-a născut pe 14 august 1955 în comuna buzoiană Beceni, studiile liceale efectunând-le în municipiul Buzău.

Autoritățile buzoiene nu exclud că, în viitorul apropiat, să confere titul de cetățean de onoare al județului și fostului finanțator al echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu.Născut în comuna buzoiană Beceni, Porumboiu a fost unul dintre cei mai mari investitori în agricultură din sud-est-ul Europei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>