Menu

Social
SERBARE CU SCANDAL

Scandal la o grădiniță din localitatea buzoiană Cochirleanca. O educatoare este acuzată de doi părinți că fetița lor în vârstă de 4 ani nu a fost primită la o serbare dedicată zilei de 1 decembrie pentru că nu avea costum popular. Oamenii consideră că este un caz clar de discriminare și se tem că gestul educatoarei o va marca emoțional pe fetiță. Incidentul de la grădinița din Cochirleanca a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Buzău care a dispus o anchetă pentru clarificarea situației.

Cei doi soți din localitatea buzoiană Cochirleanca afirmă că au rămas uimiți când fetița lor de 4 ani le-a povestit că educatoarea nu a primit-o la serbarea organizată în avans în cinstea Marii Unirii, deoarece nu avea constum popular. Oamenii, extrem de revoltați de gestul educatoarei, și-au exprimat nemulțumirea și pe un site de socializare iar reacțiile n-au întârziat să apară.

Părinții micuței afirmă că nu au primit nicio explicație din partea educatoarei. Ei mai spun că fetița este extrem de marcată în urma acestui incident, în condițiile în care își dorea tare mult să recite o poezie la serbare.

Familia din Cochirleanca a depus o sesizare la Inspectoratul Școlar Buzău, care a trimis la grădiniță din localitate un inspector școlar zonal, pentru clarificarea situației. Reprezentanții Inspectoratului Școlar afirmă că problema educatoarei va fi dezbătută și de Consiliul profesoral al unității de învățământ de care aparține grădinița. În funcție de rezultatul anchetei, cadrul didactic acuzat de discriminare ar putea fi sancționat. Părinții fetiței de 4 ani se tem acum că educatoarea ar putea trece la represalii.

 

DREPT LA REPLICĂ:

Pentru o corectă informare a opiniei publice, vă solicităm publicarea următorului drept la replică.

         In data de 28 noiembrie 2018, in cadrul emisiunii de știri de pe postul local TV  Sat Buzău, a apărut o știre  cu titlul ,,Serbare cu scandal la o grădiniță din Cochirleanca, județul Buzău”.

Aceasta știre a fost preluată de multe posturi TV naționale precum și de unele site-uri naționale de știri .

Față de aceasta situație formulăm următorul drept la replică.

În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților  Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău.

Cercul metodic  a avut ca temă ,, Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor”, activitatea desfășurându-se sub formă de ,, masă rotundă” , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susținut activități cu copiii.

La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.

Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost  alte momente artistice.

Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.

Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj, au fost doar  4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei.

Copilul domnului Văduva nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte  precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul Văduva a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.

Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii  și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate.

Prin relatarea afirmațiilor domnului Văduva fără a fi verificate,știrea a fost neechidistantă și părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului Văduva,complet neadevărat, știrea a dus la prejudicierea imaginii Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca ” Cochirleanca din care face parte și grădinița respectivă.

Doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar.

În consecință, apreciem că postul TV SAT BUZĂU ,precum și celelelte posturi TV naționale și  site-uri de știri, prin publicarea acestui articol fără măcar a solicita Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca” Cochirleanca minime clarificări sau informaţii privind situația respectivă, dezinformează în mod total neprofesionist și tendențios opinia publică şi aduce grave prejudicii de imagine atât școlii noastre, cât și corpului profesoral.

Ne delimităm de orice acțiuni menite să denigreze imaginea școlii noastre și a întregului corp didactic.

În consecinţă, prin nepublicarea acestui Drept la Replică, Școala Gimnazială ,,Ion Roșca Cochirleanca își rezervă dreptul de a acţiona în judecată conducerea postul TV SAT BUZĂU ,precum și celelelte posturi TV naționale și site-uri de știri  care au difuzat știrea , solicitând daune morale pentru prejudiciul creat prin publicarea de informații false în spațiul public.

 

Director,

Profesor,Dumitru Benone Siriu

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>