Menu

Social
AJUTOR NESPERAT

Vești bune pentru copiii cu diabet zaharat dependenți de insulină. Aceștia vor primi dispozitive moderne pentru monitorizarea glicemiei, decontate de stat. Un astfel de dispozitiv costă în jur de 1500 de euro și puțini și-l permit. Acest aparat este și singura modalitate de a scăpa de înțepăturile zilnice în deget, chinuitoare mai ales pentru copii. La Buzău, de la 1 octombrie, Casa de Sanătate a primit 14 dosare pentru decontarea unor astfel de dispozitive medicale.

Pentru realizarea unui control optim al nivelului de glicemie, bolnavii cu diabet zaharat tip 1 au acum acces la tehnologii de ultimă generație în domeniul dispozitivelor medicale specifice pentru administrarea tratamentului și automonitorizarea nivelului glicemic. Accesul la aceste sisteme de monitorizare este asigurat prin 11 centre de specialitate din țară, în baza unor criterii de eligibilitate. Județul Buzău este arondat Spitalului Sf. Spiridon din Iași, iar din octombrie, la Casa de Sanătate au fost depuse 14 dosare pentru decontarea acestor dispozitive medicale.

Beneficiile introducerii acestor sisteme moderne de monitorizare și tratament sunt nesperate de utile. Un astfel de dispozitiv costă în jur de 1500 de euro și este singura modalitate de a scăpa de înțepăturile zilnice în deget, chinuitoare mai ales pentru copii.

Anul acesta, la nivel național s-au alocat fonduri pentru 500 de copii ce vor primi sisteme de monitorizare a glicemiei şi pompe de insulină. În România, sunt înregistrați în prezent cu diabet zaharat peste 3400 de copii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>