Menu

Social
COZI LA VAMA CU MOLDOVA

O coadă kilometrică de mașini s-a format aseară la punctele de trecere a frontierei moldo-române de la Albița și Leușeni. Cauza ambuteiajelor de pe cele două părți ale vămii a fost defectarea sistemul de informaţii Schengen. Problema a fost remediată după mai bine de două ore, în jurul orei 21.00

La granița de est a României, de la Albița, zeci de autoturisme și tiruri au rămas blocate aseară câteva ore, după ce sistemul electronic s-a defectat. Şoferii nemulțumiți au fost obligaţi să petreacă ore în şir la cozile care s-au întins pe o distanță de 3 kilometri atât, pe sensul de ieşire din ţară, cât şi pe sensul de intrare din Republica Moldova. Cei mai revoltați au fost șoferii de tir care au spus că au termene de livrare și că din cauza întârzierii de la vamă ar putea fi sancționați.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui, intermitenţe în activitate au început să apară începând cu ora 16.30, după care bazele de date au funcţionat intermitent încă două ore. În următoarele două ore nu s-a circulat deloc, iar după ora 21 activitatea vamală a fost reluată, după ce sistemul de informații Schengen a fost reparat.

Chiar şi aşa, autocamioanele cu marfă au rămas în vamă ore bune şi asta pentru că formalităţile şi controalele au fost de durată.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>