Menu

Social
PARADĂ MILITARĂ PRIN FRIG

Mii de persoane au participat, sâmbătă, de 1 decembrie, la festivitătile organizate la Buzău cu ocazia Zilei Naționale a României. Pentru prima dată, evenimentul a avut loc pe Calea Eroilor, în faţa Cimitirului Eroilor, şi nu pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. La paradă au participat peste 600 de militari şi 64 de mijloace tehnice din dotarea unităţilor din garnizoană.

În ciuda gerului pătrunzător, Calea Eroilor din municipiul Buzău a fost luat cu asalt, sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineții, de către mii de persoane, de toate vârstele. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă în cinstea eroilor căzuti la datorie. În semn de omagiu pentru cei care și-au jertfit viaţa pentru țară, autoritățile și parlamentarii de Buzău au depus coroane de flori la Domul Central din Cimitirul Eroilor.

Peste 600 de militari şi 64 de mijloace tehnice din dotarea unităţilor din garnizoană au marsăluit prin fața participanților la paradă. Cei mai impresionați de parada militară au fost copiii, care n-au  ținut cont de gerul de afară și au venit la eveniment împreună cu părinții și bunicii.

Principalele ceremonii militare, dedicate Centenarului Marii Uniri din 1918, au avut loc la București și la Alba Iulia.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>