Menu

Social
MAJORAREA UNOR SALARII, INCERTĂ

salariiGuvernul ar putea renunţa la majorarea salariului minim pentru angajaţii care au 15 ani vechime. Măsura anunțată de executiv în luna octombrie, urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Surse politice au declarat că salariul minim nu va mai crește la 2.350 de lei pentru persoanele cu o vechime în muncă de cel puțin 15 ani, așa cum anuntasera guvernanții inițial. Și asta tocmai pentru a nu genera măsuri negative din partea angajaților față de cei care ating acest prag. Potrivit acelorași surse, rămâne în discuție majorarea venitului minim pentru cei cu studii superioare la 2.350 de lei, aşa cum a fost pus în discuţie în ultimele luni.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, la începutul săptămânii, că anticipează că salariul minim pe economie va creşte de la 1 ianuarie, urmând a avea loc noi discuţii. Ministrul a mai spus că proiectul va fi aprobat la finele acestei săptămâni în şedinţa de Guvern.

La începutul lunii noiembrie, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, anunță că de la 1 ianuarie salariul minim pe economie va crește la 2.080 lei, iar pentru cei cu studii superioare și pentru cei care au minim 15 ani vechime la 2.350 lei.

De asemenea, potrivit Legii salarizării în sectorul bugetar, din 2019 salariile vor creşte cu 25% din diferenţa între ce este acum în plată şi grila din 2022 aferentă fiecărei familii ocupaţionale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>