Menu

Social
ATENȚIE LA JUCĂRII!

Atunci când vrei să-i faci o bucurie unui copil, nu ai cum să dai greș oferindu-i o jucărie. Atenție, însă, multe din jucăriile de pe piață pot fi periculoase pentru micuți. Unele se împrăștie în bucățele mici ce pot fi înghitite de copii, altele au în conținut substanțe nocive. Medicii atrag atenția că trebuie să fim precauți și să cumpărăm numai jucării adecvate vârstei micuților și din magazine de încredere.

Știm cu toții că luna decembrie este luna cadourilor, iar Moș Crăciun deja s-a apucat să împacheteze jucăriile și dulciurile, ca să aibă timp să treacă pe la casele tuturor copiilor într-o singură noapte. Părinții care vor discuta cu Moșul trebuie să fie foarte atenți de unde se aprovizionează cu jucării, pentru că mai presus de orice bucurie a descoperirii cadourilor este sănătatea copiilor. Jucăriile oferite cadou trebuie să corespundă fiecărei grupe de vârstă și mai ales trebuie procurate din magazine specializate.

Piesele mici din componenţa jucăriilor pot fi înghițite cu ușurință de către copii şi astfel apare pericolul de sufocare. An de an în preajma sărbătorilor la camerele de gardă ale spitalelor au ajuns părinți ai căror copii au înghițit diferite componente ale acestora.

Jucăriile existente pe piață sunt din ce în ce mai complexe, necesită asamblare, conţin părți mici, detașabile, care pot fi înghițite ușor de către copii, iar unele conțin magneți – de cele mai multe ori destul de puternici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>