Menu

Administrativ
“SEMNE BUNE” ANUL ARE…

Bugetarii vor primi salarii mai mari, vouchere de vacanţă şi indemnizaţii de hrană în 2019, an care va aduce, însă scumpiri la benzină, dar şi o îngheţare a preţului energiei electrice şi al gazelor naturale. Pe parcursul anului următor vor exista modificări în ceea ce priveşte taxarea companiilor energetice şi a celor din sectorul telecom, iar băncile vor plăti o „taxă pe lăcomie”. Tot din 2019, comisionul de administrare pe Pilonul 2 de pensii scade la 1%, de la 2,5%, iar pensiile vor creşte din septembrie.

Angajaţii din sistemul public vor avea salarii mai mari începând cu 1 ianuarie 2019. Majorarea va fi de 25% din diferenţa dintre ce primesc acum şi ce este prevăzut în Legea salarizării pentru anul 2022.

Tot de anul viitor se va aplica şi majorarea punctului de pensie cu 15% , insa de  la 1 septembrie, iar voucherele de vacanţă se vor da pentru toţi bugetarii la fel ca în 2018. Cei care nu vor primi bani în plus la salarii sunt medicii şi asistentele, care au primit de la 1 martie 2018 o creştere până la nivelul din 2022.
Toţi salariaţii de la stat vor primi, începând cu 1 ianuarie 2019, indemnizaţie de hrană, reprezentând două salarii minime pe economie. Salariul minim brut va fi si el  majorat  la 2.080 lei, respectiv la 2.350 lei,  pentru angajaţii cu studii superioare.

1 ianuarie  va aduce si o scumpire a carburantilor, de 7 pana la 10 bani pe litru. Asta pentru ca benzina comercializată pe piaţa din România va conţine 8% biocarburant, faţă de 4,5% până acum, ceea ce obliga rafinariile să modifice reţeta pentru fiecare tip de benzină.

Pentru anul viitor, Guvernul a  aprobat îngheţarea preţului gazelor timp de trei ani, începând cu 1 aprilie, dar si preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>