Menu

Social
ORDINE DE RESTRICTIE PENTRU VIOLENȚĂ

La Constanța s-au emis primele ordine de protecție provizorii. O tânăra a fost agresată de concubine, iar o femeie bătută de fiul ei. În ambele cazuri, agresorii au fost dați afară din case și nu au voie să se apropie de victime timp de 5 zile. Asta în ciuda faptului că, în primul caz, tânăra agresată și-a retras plângerea făcută împotriva concubinului a doua zi.

Pentru femeia de 50 de ani a fost un șoc în momentul în care a fost lovită de propriul fiu. Îl știa agresiv, însă niciodată nu dăduse în ea. În schimb se pare că își bătea frecvent iubita și era într-o stare conflictuală permanentă cu vecinii.

Ultimul scandal a fost însă picătura care a umplut paharul pentru mama tânărului care a sunat la 112. Polițiștii sosiți imediat la fața locului și-au dat seama de gravitatea situației și au emis ordin de protecție provizorie. Din păcate însă nu toate victimele agresiunilor domestice apelează la poliție. Iar atunci când totuși o fac, la scurt timp revin și își retrag plângerile. Motivele sunt nenumărate: teama unor răzbunări, sunt dependențe financiar de victime sau mai grav pur și simplu se complac în aceste situații.

În cazul în care agresorii împotriva cărora s-au emis ordine de protecție nu respectă măsura luată de organul de poliție, atunci se aleg cu dosar penal și sunt cercetați pentru loviri și alte violente. Iar în funcție de gravitatea faptei pot ajunge și după gratii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>