Menu

Sanatate
NOU FOCAR DE RUJEOLĂ

Trei copii din Rădăuţi, județul Suceava, au fost diagnosticaţi cu rujeolă, iar în prezent se află internați în spital. Cei trei sunt frați, au vârste sub 5 ani și nu au fost vaccinați împotriva acestei boli.

Noul focar de rujeoală din județul Suceava, confirmat de autoritățile sanitare, a apărut după o pauză de 4 luni, în care nu au mai fost înregistrate noi îmbolnăviri. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare spun că noile cazuri au apărut la trei frați, toți cu vârste de sub 5 ani, pentru care părinții au refuzat vaccinarea atât la vârsta recomandată, cât şi ca măsură de protecţie pentru ceilalţi doi fraţi în momentul diagnosticării primului dintre aceştia.
Medicii spun că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această maladie extrem de contagioasă, care este o infecţie virală şi poate evolua cu complicaţii majore, până la deces.
Vaccinarea este recomandată copiilor cu vârsta între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi ulterior la vârsta de 5 ani.

Copiii nevaccinaţi pot beneficia de administrarea vaccinului antirujeolic, prin prezentarea la medicul de familie, schema de vaccinare fiind adaptată pentru fiecare caz în parte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>