Menu

Cultural
JOC ȘI ROCK LA TEATRU

Ziua Culturii Naționale a fost marcată într-o manieră inedită de Teatrul „George Ciprian” Buzău, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Este vorba despre spectacolul pentru copii „Joc şi Rock”, o adaptare după opereta „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, pe versuri de Vasile Alecsandri. Spectacolul a fost susținut de Opera Comică pentru Copii din București.

De Ziua Culturii Naționale, sute de copii din Buzău au asistat la un spectacol de excepție pe scena Teatrului „George Ciprian” din Buzău. Este vorba despre spectacolul „Joc și rock”, o adaptare după opereta „Crai Nou”, susținut de Opera Comică pentru Copii din București, în regia lui Cristian Mihăilescu. Spectacolul folosește numeroase influențe folclorice românești, dar și genuri muzicale precum romanța, marșul sau valsul.

La început de an, seria de surprize continuă la Teatrul „George Ciprian” Buzău. Pe 25 ianuarie, de la ora 19.00, este programat spectacolul “Şase lecţii de dans în şase săptămâni”, de Richard Alfieri.

Una dintre primele operete românești, „Crai Nou”, se bazează pe o poezie a lui Vasile Alecsandri care vorbește despre un mit, acela că în nopțile cu lună nouă se împlinesc dorințele îndrăgostiților. Opereta este de fapt o farsă, în care un ispravnic este păcălit de doi tineri, ajutați de țăranii de la munte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>