Menu

Administrativ
PARC NOU CU BANI EUROPENI

Buzăul ar putea avea un nou parc, în zona de nord a orașului, pe o suprafață de 45 de hectare între ștrand și podul de la Vadu Pașii. Zona de agrement va fi amenajată în continuarea Parcului Tineretului, spre Podul de la Vadu Pașii, și va avea alei cu băncuțe, locuri de joacă și spații pentru evenimente. Proiectul va fi realizat cu bani europeni, un capitol la care Primăria Buzău nu a excelat deloc în ultimii ani.

Primăria Buzău are în plan, pentru următorii ani, amenajarea unui nou spațiu de recreere, în zona de nord a orașului. Este vorba despre un nou parc, situat la nord de Parcul Tineretului, ce se va întinde pe o suprafață de 45 de hectare și va fi delimitat în partea de nord de Șoseaua de Centură a orașului.

Ca o noutate, noul parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având un rol de protecție împotriva crivățului. Astfel, vor fi amenajate perdele forestiere pe toată lungimea digului, respectiv între podul de la Mărăcineni și balastierea de la Vadu Pașii. În zona de intrare, respectiv în zona Bazinului Olimpic, localizat la nord de Parcul Tineretului, va fi amenajată o zonă de activități unde se pot realiza expoziții, locuri de joacă și spații pentru diverse evenimente.

Proiectul de hotărâre privind amenajarea unui parc în nordul orașului a fost adoptat în unanimitate de Consiliul Local Municipal. Investiția ar urma să fie realizată cu bani europeni și va totaliza 5 milioane de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>