Menu

TREI NOI FOCARE DE PESTĂ

Încă trei noi focare de pestă porcină au fost semnalate în județul Buzău în weekend! Un focar a fost confirmat în satul Boboc, din comuna Cochirleanca, iar alte două în localitatea Vadu Pașii, acolo unde, în prezent, există trei focare confirmate. Numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 11 în județul Buzău, iar situația pare scăpată de sub control.
Situație alarmantă în județul Buzău! În acest weekend au fost confirmate încă trei noi focare de pestă porcină: două în localitatea Vadu Pașii, iar altul unul în localitatea Boboc, comuna Cochirleanca.
Autorităţile îi avertizează pe cetăţenii care răspândesc virusul că nu vor fi despăgubiţi. Dimpotrivă, vor avea dosare penale, dacă se constată vina lor.
Până acum, doar doi proprietari de porci din județul Buzău au fost despăgubiţi, valoarea totală a plăţilor fiind de 3.300 de lei. În județul Buzău, în acest moment, pesta porcină africană evoluează în 11 focare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>