Menu

RISC CRESCUT DE AVALANȘĂ

Pe Valea Prahovei riscul de avalanșă a crescut în ultimele 24 de ore, la nivelul 4 din 5.  Salvamontiștii îi avertizează pe turiști să nu se aventureze pe munte, din cauza stratului de zăpadă care a devenit instabil. Mai mult decât atât pârtiile de la mare altitudine nu sunt practicabile și nici instalațiile pe cablu nu funcționează din cauza depunerii unui strat de gheață.

Salvamontiștii din Sinaia au anunțat că, începând de aseară, au decis să ridice gradul pentru riscul de avalanşă la nivelul 4 din 5. Pentru că a plouat torențial în ultimele două zile pe Valea Prahovei, stratul de zăpadă din zona de creastă a devenit instabil, iar producerea unor avalanșe este aproape inevitabilă. Gondola care urcă de la cota 1400 la 2000 nu funcţionează pentru că pe cabluri s-a depus gheaţă. În plus este ceaţă și plouă în continuare, astfel că pârtiile de mare altitudine nu sunt practicabile. O situație similară se înregistrează și la Bușteni și Azuga, unde ceaţa și temperaturile ridicate le creează probleme administratorilor de pârtii. Mai mult, turiștii nu pot ajunge la Babele în această perioadă pentru că telecabina nu funcţionează din cauza unor probleme tehnice.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>