Menu

PĂDURI FĂRĂ STĂPÂN

Pădurile abandonate intră în paza statului pentru a fi ferite de hoții de lemne. La Buzău, peste 8.000 de hectare de pădure n-au proprietari, nu sunt cunoscuți sau nu au dezbatere succesorală. Până acum, doar 1.500 de hectare din județ au fost preluate și au intrat în paza ocoalelor silvice.

Noul Cod Silvic stabilește că în situația în care proprietarul pădurii nu poate fi identificat sau și-a abandonat, din diferite motive, proprietatea, ocolul silvic nominalizat va prelua în pază pădurea, în baza actului de constatare întocmit de reprezentanți ai Gărzii Forestiere. Măsura se aplică suprafețelor până la 30 ha, unde proprietarii nu există, nu sunt cunoscuți, ori nu au dezbatere succesorală. În județul Buzău, peste 8000 de hectare de pădure sunt părăsite, iar dintre acestea 1500 de hectare au fost deja preluate și păzite de ocoalele silvice.

Legea nu prevede însă ce se va întâmpla cu pădurile pe care proprietarii, acum neștiuți, le vor revendica și nici dacă aceștia vor fi trași la răspundere pentru tăierile ilegale, Noul Cod Silvic nu stabilește nici dacă proprietarii necunoscuți vor fi puși ulterior să plătească serviciile asigurate din banii statului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>