Menu

UNDĂ VERDE PENTRU REABILITARE

Veste bună în privința unuia dintre cele mai importante obiective turistice ale județului Buzău. Este vorba despre Muzeul Chihlimbarului din comuna Colți, unic în Europa. Imobilul ar putea fi reabilitat în acest an, după ce a trecut din proprietatea localităţii Colți în cea a Consiliului Județean Buzău. Muzeul din Colți se află, în prezent, într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de reabilitare de urgenţă.

Clădirea Muzeului Chihlimbarului a trecut din proprietatea localitătii Colți în cea a județului Buzău, pentru a putea fi modernizată și adusă la standarde corespunzătoare. În acest moment, Muzeul Chihlimbarului din Colți, unic în Europa, este într-o situație deplorabilă. Clădirea este puternic deteriorată în partea de structură, a rămas cu o toaletă şubredă în curte și cu încălzire la soba cu lemne.

Anual, Muzeul Chihlimbarului de la Colți primește 15.000 de vizitatori. Imobilul are în colecție peste 300 de piese de romanit, tip de chihlimbar unic în lume, care se găseşte în peste o sută de nuanțe. Responsabilii Consiliului Județean Buzău urmează să găsească soluții de finanțare, accesarea de fonduri europene fiind principal varianta pentru modenizarea obiectivului. Activitatea muzeului din Colți va fi suspendată temporar, pe durata lucrărilor de consolidare a clădirii, exponatele urmând a fi depozitate în incinta Muzeului Județean Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>