Menu

APLICAȚIA CARE SALVEAZĂ VIEȚI

O aplicație menită să salveze vieți. Este vorba despre DONORIUM, o aplicație care îți arată în timp real ce cantitate de sânge este necesară, din ce grupă și în ce centru de transfuzii din țară. Așa vor ști donatorii unde este cea mai mare nevoie de ei. Proiectul a pornit de la o statistică care a arătat că unul din trei pacienți nu primește sânge la timp. La Ploiești, în Centrul de Transfuzie Sanguină ajung cei mai mulți utilizatori ai aplicației. 

După ce au donat și au scanat codul QR, donatorii primesc acest mesaj de la Donorium. Softul a fost creat să aducă în centrele de transfuzii cât mai mulți donatori.

Cristina Cojocaru are 37 de ani și este psihoterapeut. A venit să dea o mână de ajutor celor care au nevoie de sânge.

Aplicația este una interactivă și foarte facilă. Softul poate fi descărcat din App Store sau Google Play. Aplicația te ghidează pas cu pas, de la programare și până la momentul în care ajungi pe scaunul de donator.

Și Alexandra are pe smartphone-ul ei instalată aplicația. Dar a reușit să mobilizeze și o parte din prietenii ei.

Aplicația “Donorium”  te poate transforma și într-un lider. Dacă ai cel puțin 30 de colegi care ar vrea să doneze, poți organiza donarea de sânge chiar la birou. Cinci Centre de Transfuzie Sanguină din ţară sunt înscrise în acest moment în aplicația Donorium. București, Arad, Bacău, Constanța și Ploiești, iar până în septembrie 2019 se vor mai alătura încă zece centre.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>