Menu

TRĂIESC ÎN CONDIȚII DE EV MEDIU

Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Buzău a declanșat o anchetă după moartea unui bebeluș de numai 5 luni, din localitatea Robeasca. Fetița a ajuns la ur­gen­ţe în stare extrem de gravă și, în ciuda eforturilor medicilor, nu a putut fi salvată. Decesul copilei ar fi putut surveni și din cauza condițiilor improprii în care a fost crescută micuța: într-un bodei în care trăiesc nu mai puțin de 9 suflete.

Cazul bebelușului mort la Spitalul Județean de Urgenţă Buzău a scos la iveală o situație dramatică! Familia fetiței locuiește într-un bordei la marginea comunei Robeasca. Acolo, 7 copii și doi adulți își duc viața zi de zi într-o încăpere insalubră cu două paturi, igrasie și fum de la o sobă din tablă. Condițiile de trai, de ev mediu, nu sunt considerate însă de asistentul comunitar o problemă pentru creș­terea copiilor.

Familia a intrat totuși în atenția Primăriei Robeasca, fiind monito­rizată de către un reprezentant al instituției. Tatăl fetiței spune însă că în afară de asistentul social al comunei, nimeni din Primăria nu le-a trecut pragul pentru a se interesa de soarta celor mici.

Reprezentanții Protecției Copilului Buzău au declanșat o anchetă în acest caz.

În ajutorul familiei din Robeasca a venit, încă de anul trecut, o asociație caritabilă din Buzău, „Împreună pentru buzoieni”.  Aceeași asociație a ajutat familia îndurerată și după moartea fetiței, fiind strânsă, din donații, suma necesară înmor­mân­tării bebelușului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>