Menu

PROTESTELE POLIŢIŞTILOR

Sindicaliștii din poliție și penitenciare au protestat astăzi în fața Ministerului Justiției, dar și a Ministerului Administrației și Internelor. Principalele revendicări ale salariaților din sistem sunt salarii echitabile, condiții de lucru mai bune, dar și eliminarea discriminării pensionarilor militari.

Peste 250 de sindicaliști, ofițeri și agenți de poliție și penitenciare,  dar și rezerviști militari au protestat în această dimineață în fața ministerului Justiției și apoi și la sediul Ministerului Administrației și Internelor.

Sindicaliștii susțin că, printr-o ordonanță de urgență, pensiile militare au fost reduse cu peste 30 la sută, eliminând drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific „În Serviciul Patriei”, majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare și contribuția individuală suplimentară la pensie.

Angajații din sistem cer, așadar, condiții de lucru mai bune și o salarizare echitabilă pentru personalul în activitate și încetarea discriminării pensionarilor militari. Reprezentanții sindicatelor din domeniu  spun că mâine dimineață protestul va continua în fața Parlamentului, iar acțiunile lor nu se vor opri până când guvernanții nu vor răspunde pozitiv solicitările acestora.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>