Menu

40 DE MII DE EURO, UN SOCLU DIN TABLĂ

Un soclu de statuie de aproape 40.000 de euro. Nu, nu este un soclu făcut din metale prețioase, ci unul din tablă din oțel. Se întâmplă la Câmpina, în Prahova. Iar impresionanta suma vine din bugetul localității, pentru ca statuia Eroului Neamului Românesc să fie mutată în altă locaţie. Culmea este că, după ce a votat alocarea sumei de 184.000 de lei pentru realizarea soclului, primarul orașului, cel care a și inițiat proiectul, spune surprins că suma e prea mare. Ba mai mult, recunoaște că a semnat ”ca primarul”. Suma ar trebui să meargă în buzunarul artistului care va concepe soclul. 

Horia Tiseanu este primarul celui de-al doilea municipiu al Prahovei. Edilul câmpinean a inițiat proiectul prin care statuia Eroului Neamului Românesc să fie relocată din actualul amplasament din Parcul Regele Mihai I, în Parcul Trandafirilor, de pe B-dul Carol I. După ce proiectul a trecut prin consiliul local, Tiseanu s-a ”trezit” că suma e nejustificat de mare.

Artistul a justificat prețul cerut susținând că este vorba despre drepturile de autor asupra soclului. Reprezentanții primăriei au altă explicație.

Deși este inițiatorul proiectului, edilul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, nu a vrut să comenteze situația.

Potrivit proiectului de hotărâre, termenul de execuție este de 77 zile. Câmpinenii au rămas mirați de suma pe care municipalitatea s-a gândit să o cheltuiască pentru un soclu din tablă. Cu acești bani se pot face alte lucruri în oraș, spun cetățenii.

Nu este exclus ca hotărârea de consiliu local să fie revocată, tocmai din cauza sumei care este nejustificat de mare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>