Menu

AER DE LIBERTATE

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, va fi eliberat din penitenciar, după ce Judecătoria Focşani a admis ieri cererea sa de liberare condiţionată. Cristinel Bîgiu a executat doi ani şi şase luni de închisoare, adică jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti. Cristinel Bîgiu fusese trimis la închisoare după ce, pe 6 decembrie 2014, a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție în timp ce primea mită.

În sentinţa publică pronunţată ieri privind cererea de liberare condiţionată depusă de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, Judecătoria Focşani a dispus „punerea în libertate a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 26/2018, emis de Tribunalul Vrancea. Eliberarea lui Bîgiu va deveni, însă, efectivă dacă decizia Judecătoriei Focșani nu va fi contestată de procurori în termen de 3 zile  de la comunicare. Până acum, Cristinel Bîgiu a executat doi ani şi şase luni, adică o jumătate din sentinţa dispusă de Curtea de Apel Ploieşti.

Cristinel Bîgiu a fost arestat în după-amiaza zilei de 6 decembrie 2014, în urma unui flagrant organizat de procurorii DNA în parcarea blocului în care locuieşte, în timp ce primea mită. El a fost cercetat și ulterior condamnat la închisoare pentru că fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme.

Judecătoria Focşani a decis ca Bîgiu să se afle sub permanentă supraveghere pe perioada liberării condiţionate, până la data expirării pedepsei, pe 20 septembrie 2021. Cristinel Bîgiu a fost prefect PNL, senator PNL şi președinte al Consiliului Județean Buzău, din partea USL. Bîgiu a mai fost judecat în alte două dosare instrumentate de DNA, vizând infracţiunea de luare de mită.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>